Miért ÁVH?

2009.07.03. 15:57

Valaki megkérdezte egy topikon az indexen, ezt írtam neki:

Gy.k.: Az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) szovjet mintára létrejött, részben titkosan tevékenykedő magyar politikai rendőrség 1945 és 1957 között. Célja hivatalosan a kommunista rendszer ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme. A háttérből Rákosi Mátyás mozgatta szervezet a kommunista párton belüli hatalmi küzdelmek részese, a politikai leszámolások fő eszköze és végrehajtója is volt.

Mostani rendőrség:

Az Magyar Rendőrség (ÁVH), részben titkosan tevékenykedő, politikai utasításokat követő rendőrség 2006 ősze óta. Célja hivatalosan a bűnüldözés, ennek ellenére elsősorban a kormány leváltásáért, az emberi jogok tiszteletben tartásáért demonstrálók, és a kormánypártok politikai ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme a feladata. A háttérből a köztörvényes Szilvási, és Draskovics mozgatta szervezet a politikai leszámolások fő eszköze és végrehajtója is.

És ez is milyen találó a mai rendőrségre:

Az ÁVH 1948-tól végezte – szovjet példát követve és a szovjet tanácsadók hathatós támogatása közepette – a különböző koncepciós perek megszervezését és megrendezését.

Gondoljunk csak a 2006 őszén meghurcoltakra, akikkel szemben hamisan tanúztak a rendőrök, vagy mondjuk Polgár Tamás bombagyártásos ügyére, ami miatt eleinte terrorizmus vádjával volt lecsukva (mostanra minden vádpont alól felmentette a bíróság).
Stb…
Több száz ügy szárad a mai “Magyar Rendőrség” lelkén.

Ezért hívjuk mi ÁVH-nak. És igen, lehet lovagolni a szavakon, de nem érdemes. Mert tökmindegy, hogy hogy hívjuk, ha úgy működik, mint egy diktatúra politikai rendőrsége, akkor az nem lesz más, mint egy politikai rendőrség.

Előzmény:
Az ÁVH-nak tényleg elment az esze…
Úgy tűnik, a szarházi ÁVÓ megint balhét akar Budapest utcáin…

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/03/1776

süti beállítások módosítása