Nyugdíj-ügy

2010.10.14. 14:56

Sokan hisztiznek, hogy Orbán "elveszi" a nyugdíjakat. Szeretném a ma elérhető információk alapján tisztázni a dolgot.

Matolcsi azt mondta, hogy 2012-ben ezt a pénzt visszaadják a pénztáraknak. Azaz nem el-, hanem kölcsön veszik bő egy évre.
Ha ebbe beleroppan egy pénztár, akkor az megérdemli.
Amit "elvesznek", az ennek a befizetett pénznek a hozama, mert a bankok erre nem fizetnek majd hozamot az ügyfeleiknek, de a korábbi befizetéseiket tovább kamatoztatják.
Szóval egy-egy ember kb. az éves fizetésének 8%-ának (ennyi megy a magánnyugdíj-rendszebe) a 8%-át bukja, ez szerintem éves szinten párezer forint.
120.000-es fizetésnél 9216 Ft körül lehet _évente_, ha 8% hozammal számolnánk, de ennyit sem szoktak adni a nyugdíjpénztárak, inkább átlagban 5% körül, akkor meg kb. 5000 Ft-ról beszélünk. Ennél elvileg több jön vissza átlagban a 16%-os egykulcsos adó miatt, ami 17% helyett jár majd.

Szerző: Meister

Címkék: politika orbán nyugdíj matolcsi

“Emberölésért: felfüggesztett” kontra “Gárda-vezetésért: 1 év” - ez a két transzparens fogadta a hétfő délután a Fővárosi Bíróság épülete előtt elhaladó járókelőket. Ide szervezett ugyanis csendes gyertyagyújtást a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely szervezetnek hét belvárosi képviselőjelöltje tiltakozott a “magyar joggyakorlat” ellen.

A konkrét esetet, vagyis az összejövetel apropóját az épület bejárata elé támasztott transzparensek közé helyezett fénykép világította meg: még 2008 januárjában történt, hogy egyik osztálytársa megölte a főváros VIII. kerületében a középiskolás Mészáros Rolandot. Az elkövető a bíróság múlt heti ítélete értelmében egy év felfüggesztett fogházbüntetést kapott, két társát pedig végül meg sem gyanúsították. A megemlékezés közepette Hegedűs Lorántné, a Jobbik V. kerületi jelöltje a Stopnak elmondta: a néhány nappal ezelőtti határozat nagyon szomorú pillanatát jelentette a magyar igazságszolgáltatásnak, mégpedig azért, mert újra az ott megszokott kettős mérce érvényesült. A Magyar Gárdával kapcsolatban a párt már megszokta ugyanis, hogy a lehető legszigorúbb ítéletek születnek (nem egyszer direkt rájuk szabva), míg elsősorban a bankárok, a cigányok és a külföldiek esetében méltánytalanul enyhe büntetéseket hoznak.

“Jelen esetben is ezzel állunk szemben: eme nagyon brutális gyilkosság kapcsán értelmezhetetlenül gyenge büntetést szabott ki a bíróság. Már maga az értelmetlen halál is igazságtalan, ezen a Földön megmagyarázhatatlan, a család számára pedig nyilván rendkívül nehéz a tényt elfogadni - egy ilyen szenvedés csak az örökkévalóságban nyerhet értelmet. Azért találták ki az igazságszolgáltatást erre a világra, hogy legalább a földi tereken valamiféle igazságtételt kaphassanak a hozzátartozók. A megfelelő ítélet pedig azért is lenne nagyon fontos, hogy a leendő hasonló áldozatokat megvédve is példa statuálódjék. No ez az, ami itt nem történt meg!” - vélekedett a képviselőjelölt.

A politikus emlékeztetett: a római jog, ami alapján napjainkban is ítélkezünk, nem csak egy jogrend volt, hanem azzal a nevelés egyfajta eszközét is a kezünkbe adták. “Bizonyára sokan ismerik a ‘méz és korbács’ jelszavát, ami azt jelentette, hogy a nevelendő gyermeket mézzel is próbáljuk okítani, de egyben korbáccsal is igazgatni - persze átvitt értelemben. Ha viszont mi folyamatosan mézzel kínáljuk a bűnözőket, akkor annak nagyon-nagyon rossz következménye lesz! Időnként tehát a korbácsot is kell használni!” - fűzte hozzá Hegedűsné.

Példaként említették még a jelenlévők, hogy egyebek mellett a halálos gázolásért is előfordul, hogy két-három évet kapnak az elkövetők, mivel az is gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősül, csakúgy, mint Roland esete - nála azonban a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett a fenti kategóriát állapították meg. Mint Cziráki Adorján VI. kerületi jelölt közölte, elsősorban tehát e jelenlegi jogalkalmazás ellen emelik fel a szavukat, mivel szerintük sorozatban történik meg, hogy a törvény szó szerinti betűjével ellentétesen hoznak a bírák ítéletet. Hangsúlyozta: nem véletlenül létezik egy minimálisan és egy maximálisan kiszabható tétel a hazai gyakorlatban, rendkívül méltánytalannak nevezte azonban, hogy például amíg egy betiltott szervezet esetében nyilvános megmozdulásért akár egyéves börtönbüntetés is kiszabható, addig ha fiatalkorú követ el bármilyen bűncselekményt, elképzelhető, hogy az mindössze egy hónapnyi szankciót von csupán maga után. Ezért a Jobbik tervezi, hogy átfogó büntetőjogi törvénymódosítást kezdeményez.

Ellenőrök

2009.12.18. 11:00

Tegnap reggel battyogtam a Móricz felé a Villányi úton, és egy vidéki BKV járatról (40-es) leszállt két iszonyat rosszarcú alak. A zsebükben kutattak, s boldogan néztek egymásra. Biztos voltam benne, hogy két zsebes. Aztán pillanatokon belül csatlakozott hozzájuk még 3 ember, köztük nők is. Hasonlóan rosszarcúak voltak. Na, ekkor vált világossá számomra, hogy ezek dolgoztak a buszon. Ellenőrök voltak.

Na de ennyire rosszarcúak? Ez még engem is meglepett...

Egyébként 10 napja félig lógok a BKV-n, mert 8-án lejárt a bérletem, és erre a 8 napra nem lehetett rentábilis áron bérletet vásárolni, így úgy döntöttem, hogy reggelente lukasztok a villamoson, este hazafelé meg nem. Ezt meg is tettem, 2 reggeli nap volt, mikor nem működött a lukasztó, akkor este lukasztottam. Nekem napi 300 Ft-ot ér meg a BKV, többet nem. Bérlettel ez tartható is, jeggyel csak így.

Szerző: Meister

Címkék: bkv csöves ellenőr bérlet

Szóval a sztori:

Kutyasétáltatás végén betértem a Fadrusz sörölőbe, és volt ott egy ember. Közben az RTL-en ment a Fábry-val a Legyen Ön is Milliomos.
A csávó elkezdett üvölteni, hogy ez egy paraszt. (Fábry-ra.)

Én meg mondtam, hogy szerintem nem, ő legalább politikailag korrekt oldalon áll…

Erre felém fordulva elkezdett velem veszekedni, hogy nem csak mi rohadt fideszesek vagyunk a világra szarva… Én ekkor már nem mondtam semmit, csak halkan azt, hogy nem vagyok fideszes…

Ez már nem zavarta a liberális tolerancia eme heves védőjét, tovább hergelte magát, majd arcon öntött egy pohár Wiszkivel… Én szokásom szerint csak röhögtem, és közöltem vele, hogy legközelebb inkább belsőleg fogyasztanám, ha lehet… Erre a barátja megfogta, és kivitte ezt a gyűlölködő mintapéldányát a balliberális toleranciának.
:-)

Szerző: Meister

Címkék: tolerancia paraszt fideszes

A csicskáztatás nem bűn!

2009.09.22. 13:36

Régen kiáltottam el magam híradónézés közben, tegnap este igen.

Mint bizonyára tudja mindenki, aki nem csak "polkorrekt" baloldali-liberális kanálisokat bámul, az utóbbi napokban több tucat eset bukkant napvilágra, amikor naponta vert, éheztetett, lánccal megkötözött embereknek sikerült cigány fogvatartóiktól elmenekülni, akik csicskáztatták ezeket az embereket. Mondhatni rabszolgaként bántak velük, adták-vették őket, verték, megalázták, és amíg a csuklójukon a bőr el nem kopott, addig annál fogva, utána a nyakuknál fogva láncolták meg őket, gyakran fűtetlen, ágy nélküli istállóban, ahol a ló vagy egyéb állat is mellette volt. A legótvarabb munkákat végeztették velük, pl. istállótrágyázás, stb...

Nos, tegnap esti hír:

A cigányvezetők, és a rendőrség megállapodott abban, hogy a csicskáztatás nem bűncselekmény, hanem szociális probléma. Eddig a hír. Utána egy cigányvezető ártatlan arccal közölte, hogy ha nem kapnának ezek a szerencsétlenek munkát tőlük, akkor az önkormányzatnak kellene gondoskodnia róluk, aki erre képtelen.

Értitek?

Szerző: Meister

Bajtársaim! Három éve tört ki a forradalom. Nevezzék a kishitűek, kételkedők és a fizetett szidók bárminek is, 2006 őszén forradalom zajlott hazánkban. Olyan, amilyen: rövid, összességében sikertelen, amely később felkeléssé alakult át, majd kialakult a „folyamatos ellenállás” intézménye.


Azóta nincs nemzeti ünnep, ahol hazánk kifosztói békében mutatkozhatnak az utcán maroknyi híveik előtt. Azóta nem tudják karnevállá változtatni a buzifelvonulást, s nem tudnak megállítani minket. A Nemzeti Ellenállásnak, mint intézménynek, kialakult a saját sajtója (szerénytelenségnek tűnhetne az egyes számú, így nem írjuk le, hogy melyik, továbbá Szent Korona Rádió - TV, Magyar Jelen stb.), van politikai ereje (Jobbik), rendfenntartó szervezete (Magyar Gárda, Betyársereg) és az utcai csaták mindenkori győzelmét biztosító futballszurkolók, vármegyések, magyar harcosok. Összefogja ezeket a HVIM, s születtek saját vezéreink, mint a hatalom által bebörtönzött Budaházy György.


Összességében – ha nem is sikerült a három évvel ezelőtt forró ősz idején kormányt váltanunk – kialakítottuk azt az intézményrendszert – minden hiányossága és hibája ellenére –, amely már nemcsak egy kormányt, de az egész cionista rendszert és az azt fenntartó hazaáruló parlamenti pártokat is képes leváltani és alternatívát nyújtani helyette.


Tény s való, mindez nem három évvel ezelőtt kezdődött el, csírájában már élt a rendszerrel (és hangsúlyozzuk ismét, nem CSAK a kormánnyal) szemben álló mozgalom, aminek Budaházy György, Toroczkai László voltak a vezéralakjai és formálódott már a Jobbik is. Azt már soha nem fogjuk megtudni, hogy a Gyurcsány-féle hazugságbeszéd és a tévéostrom nélkül hogyan alakult volna a nemzeti radikalizmus sorsa, de nem is érdekes. Egy valamiben biztosak lehetünk, ennyire erősek nem lehetnénk ma.


Emlékezzünk hát a három évvel ezelőtti eseményekre, s mint azok aktív résztvevője, nézzék el nekem a kedves olvasók, hogy nem tudok objektív lenni. A mai napig, ha bárki megkérdi tőlem, hogy mit jelentett számomra a tévéostrom, csak azt tudom mondani: életem legszebb éjszakája. Mondhat bárki bármit, írhatnak a Zsidesz bértollnokai fizetett provokátorokról, sírhat Lendvai őrjöngő fasisztákról, nem érdekel. Számomra akkor is, életem legszebb éjszakája.


Mondhatni, egy évtizednyi elfojtott düh és undor tört fel belőlem. A hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülésének első estéjén már ott voltam a Kossuth téren. Egész egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egy ekkora botrány után minden változatlan formában folytatódhat tovább. Másnap, mikor ismét a térre mentem bajtársaimmal, csodálkozva láttuk, hogy legalább 10 ezer fő lengeti zászlóját békében, mintha ez vezetne is valamire. Többször próbáltuk megrángatni a kordonokat, de általunk addig a radikális oldalon soha nem látott idióták jöttek oda, hogy viselkedjünk „kulturáltan”. Anyád!


Emlékszem egy zsideszes fiatal párra, úgy harminc tájékán lehettek, akik folyton rám szóltak: ne rángassam a kordont, ne másszak fel rá, ne provokáljam a rendőröket. A cérna akkor szakadt el, amikor azt a Kerényi nevű gőzlevezető zsidó idiótát engedték fel a sebtében felállított színpadra, s mivel kifütyültem őt, ismét rám szóltak. Ekkor már én sem türtőztettem magam, s elküldtem őket az anyjukba. Megsértődtek, arrébb mentek.


Mindezt csak azért mesélem el, hogy a többi zsideszes is, aki akkor – némelyek még ma is – hasonlóan gondolkodtak, megértsék a kérdésem. Ugyanazt kérdem, csak fordított előjellel: megérte? Mert ti, zsideszes köcsögök, azóta is azzal nyaggattok minket, hogy megérte-e nekünk, hogy…, és itt jön ilyenkor egy halom semmivel sem igazolható feltételezés, ami a narancsseggűek szerint azért következett be, mert mi radikálisok és provokátorok, ugye… Nem is folytatom, aki radikális, az úgyis tudja mire értem.


A kérdésem a narancsseggűek felé viszont változatlan: megérte? Megérte nektek akkor a seggeteken ülni, zászlólengetéssel gőzt levezetni s bízni Orbánban, hogy majd az önkormányzati után, majd 72 óra után, majd október 23-án, majd a népszavazás után, majd az EP-választások után elkergeti Gyurcsányt? Megérte nektek ez a három év Gyurcsány-Libajnai kormányzás, hogy akkor a seggeteken maradtatok, ti gyáva szarok? Kérdem, de vádollak is benneteket.


Bizony, narancsseggűek, csak és kizárólag a ti hibátok, hogy nyakunkon maradt ez a rablóbanda. Ha feleannyin jöttetek volna ki a térre, s maradtok is ott, mint ahányan tapsoltatok 2002-ben, a két forduló között Viktorkának, akkor Gyurcsány Ferenc már csak egy rossz emlék lenne, Bajnai meg nem lehetne ma a kormányrúdnál. Ti ennyi tudtatok, s ahelyett, hogy szégyenkezve félreállnátok előlünk, mai napig minket szidtok, ellenünk szervezkedtek. És ti, akkor harmincas fiatal pár, aki az én szarvamat próbáltátok akkor letörni, hogy érzitek magatokat most? Tudtatok lakást venni magatoknak, gyereket vállalni? Vagy elmentetek külföldre? A ti hibátok is, hogy így alakult! Isten irgalmazzon nektek ezért, én nem fogok!


Bizony, bajtársak, három éve tört ki belőlünk az a düh és undor, ami talán az Antall József-féle, cinizmusában utolérhetetlen „tetszettek volna forradalmat csinálni” miatt kezdődött, folytatódott a Horn Gyula-féle „na és?”-el, majd jött Orbán, aki szerint a Fidesztől jobbra nincs élet.


Frappáns választ adtunk Antallnak és Orbánnak azon az estén. Mi tetszettünk forradalmat csinálni, ez meg nekik nem tetszett. Horn Gyula meg a saját elvtársait sem ismeri már meg, Isten megverte őt. Most mi is a képükbe vágjuk, amikor a cionista szennymédia sajnáltatni próbálja velünk a vén pufajkást: na és?


Igen, három évvel ezelőtt, ama bizonyos estén végképp elkeseredtem. Az üres, cselekvésmentes zászlólengetés, a konzumidióták szónoklatai elvették minden kedvem, s nemcsak nekem, hanem bajtársaimnak is. Elindultunk hazafele, vagyis majdnem. Égi szerencse, hogy beültünk egy közeli kocsmába, ahol televízió is volt. Nem is olyan sok időre rá értesültünk a Hír tévéből, hogy a tömeg átvonult a TV székháza elé. Sörünket, kávénkat otthagyva rohantunk vissza a Szabadság térre. Az elkeseredettségünk elmúlt, az évek óta várt leszámolás pillanatát láttuk elérkezettnek. Azóta sokan „láttak” fizetett provokátorokat. Én nem láttam, engem sem fizetett senki, de tény: úgy dobáltam a mocskos zsarukat, ahogy csak értem. Minden kőben, amit elhajítottam, benne volt az Erzsébet hídi blokád idején tanúsított rendőri magatartás miatti bosszúm. Emlékszünk, nem? Amikor pisztolyt rántott a zsidó hülyegyerek, vagy a tüntetők Dunába dobásáról elmélkedett hangosan az elősün? Benne volt Simon Tibor minden eldobott kockakövemben, ahogy az egyenruhások dölyfös arroganciájával szemben érzett undorom is. Azóta a szemkilövő aljadék testület is bebizonyította: igenis, megérdemelték.


Három évvel ezelőtt csatát nyertünk, de nem nyertük meg a háborút. Ez tanulságként kell szolgáljon a továbbiakban is. Csak és kizárólag utcai harcokkal nem győzhetjük le a rezsimet. Ennek az ellenkezője is igaz: utcai harcok nélkül nem győzhetjük le a rezsimet. Az élet minden terén támadnak minket, hát akkor csapjunk vissza mi is, az élet minden területén. Ha kultúra címén zsidószennyet öntenek a nyakunkba? A kultúra területén támadjunk vissza! Ha a közbiztonság felszámolásával akarnak védtelenebbé, s ezáltal könnyen irányíthatóvá tenni minket? Akkor védjük meg magunkat és szerveződjünk! Ha a jog eszközeivel akarnak elnémítani? Akkor a fiataljaink menjenek jogásznak, a jogot végzett harcostársaink pedig védjenek meg. Ha pedig azt gondolják, hogy a törvényhozásban csak ők ülhetnek, s majd olyan törvényeket hoznak, amivel megtörhetik ellenállásunk, akkor válaszoljunk nekik a magunk módján: juttassuk be politikai erőnket, a Jobbikot a Parlamentbe! Amely 1 százalékról 15-re, majd lassan trónkövetelővé lép elő, de arra mindenképpen nagy esélye van, hogy megverje az MSZP-t.


És mindez idő alatt, folyamatosan legyünk jelen nagyobb ünnepekkor az utcán. Hadd érezzék a tarkójukon a jeges leheletünket, ne legyen bátorságuk arra sem, hogy egyedül menjenek a vécére! Akkor félni fognak, aki pedig fél, az kapkod, aki kapkod, az meg hibázik. Lássuk be őszintén: nagy esély előtt állunk, mert az elmúlt húsz év mutyijaira felépített rendszer recseg-ropog, alig bír már állni a lábán. Viszont ellenségeinek van annyi ereje (és eszközeik is vannak hozzá), hogy egy sima átfestés leple alatt megerősítsék nyílt diktatúrájukat.


Ezt kell nekünk megakadályozni, s azért sem adhatjuk fel pont most és pont mi, mert ők azt nagyon jól tudják, amit a nemzeti oldalon sajnos kevesen látnak be, ha mi elbukunk, feladjuk, akkor egyhamar nem fognak jönni mások utánunk, a kezünkből elejtett zászlót nem lesz, aki felvegye!


Ha néha-néha meginognátok hitetekben, akkor nézzétek vissza az alábbi, gyönyörű felvételeket. Egyszer már sikerült, miért ne lehetne többször is ezt megismételni?


Kitartás!


Florian Geyer – Kuruc.info


Forrás:


http://kuruc.info/r/6/46995/

Úgy néz ki, hogy nem csak nekem az a véleményem a mai magyar(?) rendőrségről ami, hanem az ombudsmann is az én álláspontomat képviseli.
Alább a véleménye az MNO-ról kiollózva:

Szabó Máté befejezte a július 4-i, Erzsébet téri rendezvény vizsgálatát, és számos visszásságra hívta fel a figyelmet. Az ombudsman rámutatott: a rendezvény feloszlatásakor sérült a békés gyülekezéshez való jog és a véleménynyilvánítás szabadsága is. Hozzátette: nem lehet eldönteni, egy ruházat viselése garázdaságnak minősülhet-e.

Szabó Máté ombudsman befejezte a július 4-i, Erzsébet téri rendezvény vizsgálatát, jelentésében a helyszíni tapasztalatok, több száz oldal okirat, 16 DVD, számtalan fénykép, valamint közel 30 panasz alapján lefolytatott vizsgálatát összegezte – olvasható az Országgyűlési Biztos Hivatalának csütörtöki közleményében. Ebben Szabó Máté több visszásságra hívta fel a figyelmet, amelyek kiküszöbölése érdekében az Országgyűléshez és az országos rendőrfőkapitányhoz fordult.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa megállapította, hogy a rendezvény feloszlatása során elhangzott felszólítások nem jelölték meg annak indokát, ez pedig a békés gyülekezéshez való joggal összefüggő visszásságot okozott. Arra is rámutatott, hogy a különféle célú közterület-használat szabályai nincsenek összhangban, továbbá a gyülekezésen fegyveresen, illetve felfegyverkezve való megjelenés szabályai hiányosak, ez pedig ugyancsak visszásságokat okozott a vizsgált rendezvény rendőri kezelésében.

Az ombudsman kifejtette, hogy a véleménynyilvánítási szabadság által védett körbe tartozott a vélemény kifejezése különböző léggömbökkel, valamint a szórólapokkal. Az előállítást önmagában ezeknek a tárgyaknak a birtoklása nem alapozta meg, ami a szabad véleménynyilvánításhoz való joggal, egyúttal pedig a személyes szabadsághoz való joggal összefüggő visszásságokat okozott.

A biztos kitért arra is, hogy egy bírósági ítéletben foglalt, akár elvi jelentőségű megállapítások nem szolgálhatnak közvetlenül egy rendőrségi intézkedés közvetlen jogalapjául, mert a rendőrségnek a gyülekezéssel kapcsolatosan saját önálló értelmezést kell adnia. A rendőrségnek itt összhatásában kell vizsgálnia azt, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényen részt vevő személyek magatartása sérti-e mások jogát és szabadságát, és az okozott jogsérelem – az arányosság elvének megfelelően – milyen intézkedést igényel. Önmagában az sem dönthető el, hogy bármilyen öltözet viselése, egy adott tartalommal megtartott szónoklat megvalósította-e a garázdaság szabálysértését az adott rendezvényen.

Az előállításokról készült dokumentumok vizsgálata alapján a biztos megállapította, hogy a személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedések, illetve az ezekkel összefüggő rendőri eljárások dokumentációjában komoly hiányosságok tapasztalhatók. Az ombudsman az előállított személyeknek a hozzátartozó vagy védő értesítésére vonatkozó nyilatkozatainak rendőri beszerzésében sok esetben hiányosságokat tapasztalt.

Számos panaszos sérelmezte, hogy bár több órán keresztül elő voltak állítva, meghallgatásukra ez idő alatt sem került sor. Az ombudsman megállapította, hogy az előbbi esetekben az előállítás szükségessége is kérdéses volt. Többen sérelmezték azt is, hogy úgynevezett kábelkötegelővel bilincselték meg őket, és ezeket hosszabb ideig nem távolították el. Az országgyűlési biztos rámutatott, hogy amennyiben nem biztosítottak azok az eszközök, amelyek a „műanyag bilincs” gyors oldását lehetővé teszik, az sérülés veszélyét, ezzel pedig egyes esetekben akár az élethez és testi épséghez való joggal összefüggő visszásság veszélyét hordozhatja magában.

Szabó Máté a visszásságok jövőbeni megelőzése érdekében az Országgyűléshez, valamint az országos rendőrfőkapitányhoz fordult – írta az Országgyűlési Biztos Hivatala.

 

Cigánygyilkosságok

2009.08.08. 20:36

Azt hiszem, már egyszer megírtam, milyen mélységesen felháborít, hogy vannak olyan "emberek", akik gyereket ölnek. És hogy remélem, egyszer elkapják azt (vagy azokat) az állatokat, akik a cigányokat mészárolják.

Igazából számomra csak az nem tiszta, hogy mi tart ennyi ideig.

Már hónapokkal ezelőtt megmondta a rendőrség, hogy az M3-as autópálya lehajtóinak környékén történnek az események. Már több eset esett. Egyszerűen össze kéne vetni az autópálya-kamerák által rögzített rendszámokat, és megnézni, van-e olyan, amelyik minden alkalommal szerepel. (És még csak nem is kell a kamerák képeit felhasználni, amiket -- gondolom -- jogszerűen nem is szabad tárolni, hanem az autópálya-kezelő adatbázisából kéne lekérni, hogy milyen rendszámokra vettek matricát.)

Gondolom, ha valaki gyilkol, akkor nem kis országutakon fog odamenni, meg menekülni.

Persze csak akkor ér ez valamit, ha tényleg egy ember, vagy egy csapat követi el az gyilkosságokat.

Egyébként érdekes, hogy a kurucinfó-n fennlévő szavazás alapján az emberek 41%-a gondolja, hogy a magyar titkosszolgálatok követték el a gyilkosságokat, és mindössze 3,5% gondolja úgy,  hogy valamiféle nacionalista, vagy rasszista csapat követte el. Ez megdöbbentő. Nem csak azért, mert tökéletesen leírja, hogy milyen bizalmi, erkölcsi, és politikai válság van M.o.-n Gyurcsány regnálásának következtében, hanem azért is mert ebből látszik, hogy az úgynevezett szélsőséges emberek, akik a kurucot olvassák, milyen nagy arányban ítélik el a cigányok meggyilkolását, hiszen egyszerűen még elhinni sem akarják, hogy ilyen állatok is létezhetnek a jobboldalon.
Ja, arra hogy a cigányok egymás közt számoltak le 26% szavazott. Ehhez képest az a 3,5% még kevesebbnek tűnik.

Seleanu Magdaléna "macstappancsok éke" a mai napon rágalmazással rágalmazott meg az index fórumain, amit kikértem magamnak, és jeleztem a moderátoroknak. A moderátorok szerint ez nem probléma.

Én ha csak beidéztem 2 mondatot valami jobbos portálról, 1 hetes kitiltást kaptam. Seleanu Magdaléna "macstappancsok éke" most "rágalmazó tetűnek" nevezett, meg hasonló ocsmányságokat írt le, amit a moderátorok nem moderáltak, sem nem szankcionáltak, sőt, mikor ezt szóvá tettem, akkor az adott topikon még további offtopik dolgokat követett el.

Nem Seleanu Magdaléna "macstappancsok éke" miatt, hanem az index fórumain dúló moderátori anarchiának köszönhetően úgy döntöttem, hogy az indexen a jövőben nem fórumozom a technikai topikok kivételével. Azaz kerülöm a szarházi, gerinc-, ész-, és erkölcstelen moderátorrok által moderált polidilit, és közélet fórumokat. Azt hiszem, nincs értelme csak azért írni valahova (néha több órányi forrásanyag-keresés után), hogy egy Seleanu Magdaléna "macstappancsok éke" azt válaszolja rá, hogy "faszfej", mire az ember visszaír, hogy "nem, és lécci tényeket", erre 5 percen belül kimoderálnak, mert "vitatkoztam", vagy "olyan portálról idéztem, amiről nem szabad". (Ugye ez egy kibaszott jó módszer, mert sokszor az ÖSSZES ballib portál hazudik, és van olyan forrás, amit csak a kurucon, vagy a szentkoronán, vagy a hírtv-n lehet megtalálni....)

Na mindegy. Seleanu Magdaléna "macstappancsok éke" így néz ki:

Seleanu Magdaléna macstappancsok éke

Mindenkitől elnézést, hogy ezt az okádékot ide kitettem, de érdemes megnézni a pofáját, hogy az ember megértse, miért viselkedik így. Tomcat blogján egyébként korábban megírta, hogy ez a román-zsidó korábban nőnek nevezett valami nem teljesen ingyen irogat az index-re, így egyértelmű, hogy miért nem moderálták ki a szarházit.

Ma rendkivüli rendőri ellenőrzések és több csoport tüntetése is lesz. Nem lehet megjósolni a rendőrség viselkedését. Ezért ismételten közzétesszük a Nemzeti Jogvédő Alapitvány közleményét.

http://www.euroastra.info/node/29064 A korábbi tapasztalatokból:

1.) Aki nem tüntet és nem szimpatizáns. A rendőrség őt is elviszi, vegzálja.

2.) A rendőri intézkedéseket - a másokét is - minden létező eszközzel dokumentálni kell. Ha az eszköz alkalmas rá, távolról is! (Videó, hangfelvétel, mobil telefon stb.)

3.) A fővonalú sajtó nem ad korrekt tájékoztatást a történtekről. Az alternativ média: www.hunhir.hu www.szentkoronaradio.hu www.barikad.hu www.kuruc.info igyekszik pontosan informálni. A tapasztalat alapján amikor események történnek ezeket a portálokat "ismeretlen eredetű" internetes támadás éri.

4.) Letartóztatás, bántalmazás és egyéb jogsértés esetén az NJA segélyvonalat kell hivni. (Letartóztatás esetén természetesen a szabadon maradt rokonnak barátnak stb). Az NJA hivatkozott közleménye részletekkel szolgál. http://www.euroastra.info/node/29064

5.) A korábbi tiltakozások hatására, az előzetesben, ami a kiürített "Gyorskocsi utcai" fegyház, további verésekre nem kell számítani.

Lujza, a jogi analfabéta

2009.07.10. 17:01

Lujza: Jenő! Azt írja az újság, hogy feloszlatták a Magyar Gárdát. Miért? Olyan elegánsak voltak.

Jenő: Mert "a felvonulások helyszínein megbomlott a közrend és a köznyugalom", és "alkalmasak voltak a félelemkeltésre", "sértették mások jogait és szabadságát".

Lujza: Te, Jenő! Akkor a rendőrséget is feloszlatják?

Jenő: Butaságokat beszélsz, Lujza! Miért oszlatnák fel a rendőrséget?

Lujza: Mert én félek tőlük. Te nem emlékszel, milyen szépen ünnepeltünk 2006. október 23-án? Aztán jött a rendőri brutalitás. Neked szerencséd volt, csak a karodat találták el. 2002. december elsején meg, amikor Medgyessy Nastaséval koccintott Erdély elcsatolására, a Himnuszt énekeltem, és a rendőrök a földre taszítottak. Szerinted miért?

Jenő: Hamisan énekeltél, Lujza.

Lujza: Jó. De a gárda is nyomorékká tett embereket?

Jenő: Nem.

Lujza: De akkor miért oszlatták fel?

Jenő: Mert "a demonstrációk az erőszak veszélyét váltották ki ".

Lujza: Már értem. Az erőszak veszélye súlyosabb bűn, mint az erőszak.

Jenő: Fejezd be! Nem értesz semmit.

Lujza: Te, Jenő! Én már tudom, hogyan lehetnének előre hozott választások! Kérjük meg a Mokkát, a reggeli közvélemény-kutatásban azt kérdezzék meg, hogy:

Ön szerint melyik szervezet sérti legjobban mások jogait és szabadságát?

1. A magyar rendőrség;
2. A Magyar Gárda;
3. A jelenlegi magyar kormány.

Ugye, Jenő, a "győztest" feloszlatja az ítélőtábla?

 

(Aki akar szavazni, az as.hu/blog oldalon megteheti.)

Bár jogerős, egyelőre mégsem végrehajtható a Magyar Gárda Egyesületet feloszlató ítélet - állítja a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese.

Juhász Imre polgári perjogász szerint a rendőrség a feloszlató határozatra hivatkozva nem intézkedhet a gárdisták ellen, a Fővárosi Ítélőtábla döntése ugyanis csak azután lesz végrehajtható, hogy annak indokolása írásban is elkészül.

 

Itt kommentelhető.

Szerző: Meister

Unokatesómat is elhúrcolták a terroristák szombaton. Most kaptam a hírt. Részleteket még nem tudok, de mivel ő is Gárdista, így feltehetően ő is békésen napozott, miközben elrabolták.
 Éjjel kiengedték, azt mondta, hogy a könnygáz kibaszott durva volt, valamiféle habos cucc, ami nem folyik le, meg nem párolog el. "Csontig marja a bőrt."
 
Na, ha lesz több infóm, majd megírom.
 
Kommentálni itt lehet.

Szerző: Meister

A fekete Levi's farmer a police.hu-n közzétett ORFK álláspont szerint kirívóan közösségellenes.
Ugyan a Magyar Gárda feloszlatásáról írásban még nem kapta meg senki a bírósági végzést, de a rendőrség saját hatáskörében betiltotta a fekete farmer+fehér ing kombinációt.

Még szerencse, hogy ebben az országban vidéken nincs bűnözés, és a XI. kerületben sem lopnak el minden éjjel 2 autót, így a rendőrségnek van ideje dress-code ellenőrzésre.

Tájékoztatás a jogerősen megszüntetett Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban megjelenő személyekkel szemben foganatosított rendőri intézkedésekről
2009.07.04. szombat 14:24

A mai napon a rendőrség az ország több településén a jogerősen megszüntetett Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban, közterületen megjelenő személyekkel szemben foganatosított intézkedéseket, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat keltett.

A bíróság döntése értelmében a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom csak formailag különül el, egységes képződményként kell kezelni, ezért a jövőben a rendőrség intézkedést fog kezdeményezni, ha gárdista egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen.

 A rendőrség nyomatékosan felhívja a közvélemény figyelmét, hogy ezekben az esetben - élve a jogszabályok adta lehetőségekkel - a leghatározottabban fog fellépni az ilyen személyekkel szemben.

 


u.i.: az indexes fórumokon a liberátorok előszeretettel irogatják, hogy Levi Strauss zsidó volt. Nos, ezek szerint ma Magyarországon a rendőrség nyíltan antiszemita.

 

Kommentelni itt lehet.

 

Szerző: Meister

És úgy tűnik, sikerült!

2009.07.05. 20:26

Ha az ÁVH-nak az volt a célja, hogy a Jobbikot 5%-kal erősítse, akkor jó volt a tegnapi nap. Ez sikerült nekik. A Reakció blog szerint lett a jobboldalnak egy Gandhi-ja.
A Gárda megmutatta, hogy mire képes. Sokan voltak, és békések.
A rendőrség 2 éven belül nagyságrendileg 200 milló Forint kártérítést fog fizetni az elhurcoltaknak, ebből a Gárda két év múlva majd sok hadisírt tud rendberakni, vagy az akkor esedékes szabolcsi jégeső után közel 400 ház tetőfedési munkáit lehet ellátni belőle.

Engem ugyan kicsit zavar, hogy az állam így juttatja célba az adóforintjaimat, de úgy tűnik nekik ez tetszik.

Ja, ha ismertek olyan rendőrállatot, aki büszke arra, amit szombaton csinált, akkor kérem az email címét, szeretnék interjút készíteni vele.

 

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/05/1784

Szerző: Meister

Egyeden is provokál az ÁVÓ

2009.07.04. 12:50

A Magyar Gárda és a Jobbik közösen, engedéllyel felállított standján szórólapozás és gyermekprogramok folytak, mint pl. kifestőzés.

Békésen és nyugodtan zajlott a falunap, mikor megjelent a köztársaság serege és letámadták a standot az ott játszó gyermekek nagy ijedtségére, a résztvevők terrorizálásával. Mivel egyetlen egy gárdista sem volt jelen egyenruhában, ezért a sünök azt a személyt kezdték el zaklatni, aki Gárda-pólóban volt. Megfenyegették, hogy előállítják garázdaság jogcímén, ha nem veszi le a pólóját, mire a gárdista közölte, hogy ehhez nincs joguk, így őt nem zaklatták. Azonban a standról el kellett tüntetni a Gárdista jelvényeket, szórólapokat.

 

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/04/1782

Szerző: Meister

A helyzet

2009.07.04. 12:42

Jelenleg a rendőrség a törvények betartása, és betartatása helyett politikai megrendelésre provokációt folytat, amivel azt szeretné elérni, hogy megint legyen valami jó kis balhé Pesten, amit utána a szolgamédia hónapokig boncolhat, és majd az mszpszdszfidesz jól megmondhatja, hogy ezért is a Jobbik felelős.

Ezt már csak a vak nem látja.

Aki azt meri állítani, hogy Magyarország jelenleg demokratikus jogállam, az nem ismeri ezeknek a szavaknak a jelentését.

 

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/04/1780

Szerző: Meister

NJSZ közlemény, 2009. július 3. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság július 4-i Szabadság téri tüntetés tárgyában kiadott mai közleménye kirívóan jogsértő.

A közleményből nem derül ki, hogy milyen okból nem vette tudomásul azt és mi képezi akadályát a tüntetés megtartásának. A jogállamiság követelményei megkívánják, hogy egy olyan rendezvény megtartásának akadályát, amely az állampolgárok széles köreit érdekli, a rendőrség nyilvánosságra hozza. A rendelkezésünkre álló adatok szerint egyébként a gyülekezési törvénynek megfelelő módon bejelentésre került a „Szabadságot a hazafiaknak” címmel meghirdetett holnapi tüntetés, amelyet a rendőrség nem tiltott be, csupán hatáskörének hiányát jelezte a közterület lefoglaltságára utalással. Ezzel a rendőrség a gyülekezési törvény hatályán kívül állónak minősítette a rendezvényt.

Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy az államnak kötelessége az állampolgári jogok, ezen belül a gyülekezési jog elismerése és védelme, amely kötelesség a megfelelő tájékoztatásra is kiterjed. Ennek elmaradása esetén maga a gyülekezési jog szenved súlyos, alkotmányellenes korlátozást. A jogbiztonság miatt is szükséges a megfelelő tájékoztatást, ennek elmaradása ugyanis az önkényuralom, a diktatúra legrosszabb formájára emlékeztet. A legalapvetőbb szabadságjogok védelme és biztosítása a rendőrség feladata. Egy törvényes keretek közötti tüntetés nem oszlatható fel.

A közlemény szerint folytatódik azon elfogadhatatlan rendőrségi gyakorlat, hogy a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzésére, megakadályozására hivatkozva a fokozott ellenőrzés alkalmazásával gyakorlatilag bármilyen olyan intézkedést foganatosíthatnak, amivel mások gyülekezési, véleménynyilvánítási és helyváltoztatási szabadságát korlátozzák. (pl. szükségtelen, többszöri igazoltatások, ruházat, csomag átvizsgálása). Mindezzel lényegében szükségállapotszerű helyzetet előidézve kiskaput ad a rendőrség magának arra, hogy az alapvető jogok védelmére és biztosítására vonatkozó kötelezettségei alól mentesüljön. Erre utal a közlemény azon, garanciális jogszabályi előírásokkal ellentétes állítása, hogy „a fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó személyeket a rendőrség intézkedés alá vonjon.” Ez a rendőrállami jellegű megnyilatkozás súlyosan veszélyezteti a jogbiztonságot.

Egyúttal rámutatunk arra, hogy a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatása tárgyában tegnap hozott jogerős ítélet nem zárja ki azt, hogy szimpátiatüntetés tartsanak a Magyar Gárda mellett, az erre való felhívás nem minősül feloszlatott társadalmi szervezet vezetésének vagy vezetésében való részvételnek, ezért megdöbbentő és alaptalan egy ilyen közlemény miatt egyesülési joggal való visszaélés miatt büntetőeljárást indítani. A felülvizsgálati kérelemmel megtámadásra kerülő ítélet alapvetően ellenkezik az egyesülési jog gyakorlásának kereteit meghatározó nemzetközi és hazai jogi normákkal, ráadásul a végrehajtható, rendelkező része csak az egyesület feloszlatását rendeli el.

Mindezek a lépések megengedhetetlen módon próbálják elrettenteni a véleményüket kifejezni vágyó embereket attól, hogy alapvető jogaikkal éljenek. Egyúttal igazolását adják azoknak a véleményeknek, amelyek szerint a jogállamiság elvei helyett önkényuralmi rendszerekre emlékeztető lépések megtételére ragadtatta magát a magyar rendőrség. Ezúton is felhívjuk a rendőri szervek figyelmét a demokratikus jogállamiság érvényesülését garantáló szabályok betartására. Ezzel folytatódik az előző kormányzat idején tapasztalt jogsértő emberi jogi gyakorlat és jogértelmezés.

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/03/1778

Szerző: Meister

Miért ÁVH?

2009.07.03. 15:57

Valaki megkérdezte egy topikon az indexen, ezt írtam neki:

Gy.k.: Az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) szovjet mintára létrejött, részben titkosan tevékenykedő magyar politikai rendőrség 1945 és 1957 között. Célja hivatalosan a kommunista rendszer ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme. A háttérből Rákosi Mátyás mozgatta szervezet a kommunista párton belüli hatalmi küzdelmek részese, a politikai leszámolások fő eszköze és végrehajtója is volt.

Mostani rendőrség:

Az Magyar Rendőrség (ÁVH), részben titkosan tevékenykedő, politikai utasításokat követő rendőrség 2006 ősze óta. Célja hivatalosan a bűnüldözés, ennek ellenére elsősorban a kormány leváltásáért, az emberi jogok tiszteletben tartásáért demonstrálók, és a kormánypártok politikai ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme a feladata. A háttérből a köztörvényes Szilvási, és Draskovics mozgatta szervezet a politikai leszámolások fő eszköze és végrehajtója is.

És ez is milyen találó a mai rendőrségre:

Az ÁVH 1948-tól végezte – szovjet példát követve és a szovjet tanácsadók hathatós támogatása közepette – a különböző koncepciós perek megszervezését és megrendezését.

Gondoljunk csak a 2006 őszén meghurcoltakra, akikkel szemben hamisan tanúztak a rendőrök, vagy mondjuk Polgár Tamás bombagyártásos ügyére, ami miatt eleinte terrorizmus vádjával volt lecsukva (mostanra minden vádpont alól felmentette a bíróság).
Stb…
Több száz ügy szárad a mai “Magyar Rendőrség” lelkén.

Ezért hívjuk mi ÁVH-nak. És igen, lehet lovagolni a szavakon, de nem érdemes. Mert tökmindegy, hogy hogy hívjuk, ha úgy működik, mint egy diktatúra politikai rendőrsége, akkor az nem lesz más, mint egy politikai rendőrség.

Előzmény:
Az ÁVH-nak tényleg elment az esze…
Úgy tűnik, a szarházi ÁVÓ megint balhét akar Budapest utcáin…

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/03/1776

Szerző: Meister

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napon nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen egyesülési joggal visszaélés bűncselekménye miatt. A büntetőeljárást a Magyar Gárda honlapján megjelent július 4-ei demonstrációval kapcsolatban közzétett felhívás tette indokolttá. ”

Mi az, hogy egyesülési joggal való visszaélés egy demonstráció bejelentése?
Normálisak?
Meg mi az, hogy az egyesülési jog korlátozása?
Már alkotmányozik is a rendőrség?

 

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/03/1774

Szerző: Meister

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy nappal a politikai koncepciós ítéletek ellen és a politikai foglyok érdekében tartandó tüntetésünk előtt egy, az ötvenes éveket idéző közleményt adott ki. Ebben a rendőrség vezetése azt hazudja, hogy “2009. július 4-re egyetlen demonstráció megtartását sem vette tudomásul a Budapest V., Szabadság térre”. Ez az állításuk egyszerűen nem felel meg a valóságnak, hiszen pontosan két hete egyeztettünk először velük, és 2009. június 22-én jegyzőkönyv is született arról, hogy a Szabadság térre bejelentett demonstrációnkat tudomásul vették.

Mi, szervezők nagyszabású békés demonstrációra készültünk, amit a Magyar Köztársaság jelenleg hatályos törvényei szerint be is jelentettünk a rendőrségen. Rendezőinkkel a békés jelleget a leghatározottabban igyekezni is fogunk fenntartani.

Felhívjuk a BRFK figyelmét arra, hogy a rendőrségnek a jelenlegi jogszabályok értelmében a Szabadság téren, ahol a közlekedést nem akadályozhatjuk, csak tudomásulvételi lehetősége van, semmiféle jogszabály nem ad neki lehetőséget a rendezvény feloszlatására.
A BRFK közleménye azt is tudatja, hogy Budapest egész területén ismételten vegzálni kívánják a tüntetésre igyekvőket.

A rendőrség már több esetben törvénytelenül lépett fel velünk szemben, emiatt számos jogerős ítélet született, a rendőrség bűncselekményei miatt többen az adófizetők pénzéből kártérítést kaptak, s jelenleg is több nyomozást folytat az ügyészség a kárunkra elkövetett hivatali visszaélés miatt. Felhívjuk a bűnpártoló és bűncselekményeket elkövető rendőri vezetők figyelmét arra, hogy tüntetésünkkel éppen az ilyen politikai jellegű koncepciós intézkedések, ítéletek és hatósági terror ellen, az alapvető emberi jogaink érdekében kívánunk élni a gyülekezési jogunk gyakorlásával. Esetleges újabb jogsértésekkel csak minket fognak igazolni.

Felhívjuk továbbá a rendőrség figyelmét arra, hogy a demonstrációt tudomásul vevő rendőrségi jegyzőkönyvről a tüntetőknek másolatokat fogunk kiosztani, a helyszínen pedig kérésünkre jelen lesz az ombudsman (országgyűlési biztos), a nemzeti jogvédők és európai parlamenti képviselők is figyelemmel kísérik az eseményeket. Mivel egy nappal a tüntetés előtt a BRFK illetékesei még nem is tudtak a fenyegetőző közleményről, egyértelmű, hogy a politikai döntést a legfölsőbb vezetők hozták meg. A becsületes közrendőrök figyelmét emiatt arra hívjuk fel, hogy kötelességük megtagadni a törvénytelenségre utasító parancsot.

Itt kommentelhető:

http://as.hu/blog/2009/07/03/1772

Szerző: Meister